Storvikbukta: Grimstad, Mevik, Storvik og Finnes

 Storvikbukta består av stedene Grimstad, Mevik, Storvik og Finnes.

Per 24. april 2017 er det 80 husholdninger med fastboende. Området er også et paradis for hytter og fritidsboliger.

I Storvikbukta kan du garantert få oppleve været. Noen sier at hvis du er heldig, kan du oppleve alle fire årstider på en og samme dag.

På den flotte, lange, fine sandstranden i Storvik er det fint å bade og om vinteren kan du vandre og se stjernehimmel og nordlys. I Mevik og Grimstad ser du midnattssol, og på klare dager vil du se Lofotveggen.

Havørn, oter og sel møter du daglig om du er ute i fjæra. Er du heldig får du se en flokk spekkhoggere. Plassen byr på et rikt fugleliv.

Orkideer som nattfiol og flekkmarihånd er vanlig i juni. Alpine blomster som bergfrue og reinrose finner du allerede på havnivå.

Storvikbukta lokalutvalg

Storvikbukta har et aktivt og oppdatert lokalutvalg som er med på å fremme bolysten i området.

Informasjonsbrosjyre om Storvikbukta

Les mer

Storvikbukta lokalutvalg

På facebook

Aktiviteter knyttet til området

Strandvolleyballbane i Storvik

Banene ligger like i nærheten av butikken og rasteplassen i Storvik.

Ferskvannsfiske

Fiskekort kjøpes på www.jakt-fiske.no og på www.inatur.no. Isfiske på Storvikvannet og i Skromdalen er perfekt når det er kaldt og isen er trygg. I Laksådalen er det mulig å fiske etter ørret. I Sundsfjordelva kan det fiskes etter laks. I Spilderelva kan det fiskes etter røye, ørret og laks.

Gapahuk i Mevikfjæra og lavvo i Storvik

Her er det tilrettelagt med benker, bord og grue. Ta med egen bålved og nyt ei fin stund i fantastiske naturomgivelser.

Havfiske

Her finnes mange ulike fiskearter som bare venter på å bli fanget.

Kajakk og dykking

Inne i bukta er rolige farvann som egner seg til å drive med kajakk. Her er også et eldorado for dykking og fridykking. Klart vann og mye liv under havoverflaten.

Rasteplass i Storvik

Bord og benker ved parkeringen. En flott grillplass over brua mot havet. Tilgang til fersk vann, WC og tømmestasjon for bobiler.

Turer

I Mevikmarka finnes mange muligheter til skiturer i lett kupert terreng. Vinterstid finnes det muligheter til å stå på skøyter i marka. Her kan du også høste av bær og sopp i rike mengder. Bukta byr på mange muligheter til toppturer, sommer som vinter. Skjeggen er et fjell som mange har kjørt ned på ski fra.

Boken «Toppturer rundt Bodø» av Torgeir Kjus beskriver flere toppturer på ski i regionen: www.friflyt.no/Bok/Toppturer-rundt-Bodoe