003744_Renate Sandvik_BL-GK_Gildeskaal Prestegården

Sommerbutikken på prestegården

I perioden 17. juni til 9. august holder sommerbutikken åpent hver dag med utvalg fra lokal mat, kunst og design.

Butikken følger åpningstidene til Nordlandsmuseet, alle dager kl 11-17.
Kombiner gjerne med omvisning i gamlekirken, hver hele time daglig.

Sommerbutikken

Sommerbutikken er et samarbeid mellom fem kreative og driftige gildeskålværinger. Sammen vil de vise fram og selge vakre ting fra fjern og nær, og tilby varer du ikke finner andre steder.

Butikken vil holde til i det gamle prestekontoret på prestegården og på det ene stabburet. Når været er fint, vil de også ta i bruk tunet.

Jerngryta vil drifte en hyggelig utekafe gjennom hele sommeren. Det vil serveres deilig hjembakst fra Jerngryta på kafeen.

For de sprekeste er det mulig å ta en svømmetur fra prestkaia, like nedenfor kirkestedet.

Sommerbutikken holder til på prestegården på Gildeskål kirkested, ca 2 km fra Inndyr sentrum, på veien mot Sund fergeleie. Se GoogleMaps

Med bil eller sykkel fra Kystriksveien RV17 – ta av i Skaugvollkrysset, mot Inndyr og Sund. Dette krysset er ca 35 km fra Ørnes og ca 50 km fra Saltstraumen. Det er ca 10? km fra Skaugvollkrysset til kirkestedet.

Med bil eller sykkel fra Sandhornøya – ta ferge fra Horsdal til Sund, 2-4 avganger daglig. Fra Sund til kirkestedet er det ca 2 km.

Med egen båt – det er kai ved kirkestedet, ved prestegården.

Fogg Gildeskål
Fogg Gildeskål

Fogg Gildeskål er et Gildeskålfirma som er i ferd med å bli virkelig store på herredesign av ull i beste kvalitet. Fogg eies og drives av søstrene Frøydis og Gøril Pedersen. Fogg har base og butikk i Mevik i Gildeskål.

Brudanger
Brudanger urter olje Foto: Håvard Sandaa Karlsen
Brudanger

Brudanger er en nykommer som har utviklet og produserer eksklusive hudpleieprodukter for kvinner og menn, basert på førsteklasses naturlige produkter og bærekraftige råvarer. Hege Granberg som er produktutvikler i Brudanger har sitt produksjonslokale på Sørfinnset i Gildeskål. Her finner hun mange av råvarene i de fine hudproduktene.

Jerngryta bakst
Jerngryta bakst

Jerngryta holder til på Sørfinnset i Gildeskål. Der har grunnleggeren av hjemmebakeriet, Karen Holm Johansen, et vedfyrt steinovnbakeri på gården sin. Karen har gitt ut boka Jerngryta-  en bok om mat- og mattradisjoner i Gildeskål. Hun er mest kjent for all sin gode hjemmebakst:  brød, lefser, flatbrød og kanelsnurrer. De siste årene har Karen også bakt et rikt utvalg av tradisjonsrike småkaker som har en lang historie i Gildeskål. Gjennom sommeren vil Karen selge et utvalg av sin bakst, og ha hovedansvaret for en enkel kafe på kirkestedet.

Øy og Ørken
Øy og Ørken

Øy & Ørken har fast base på prestegården i Gildeskål. Øy & Ørken speiler eieren, Torbjørg Aalborgs, interesse for øya ”si” i Gildeskål og oasen/klosteret ”sitt” i Sahara i Egypt. Øy & Ørken er Norgesimportør for Fairtrade Egypt, og Hebras del Alma i Chile. Øy & Ørken selger håndlagede ting av høy kvalitet. Torbjørg drifter også et lite kunstgalleri, der en pen samling av kunst fra venner fra ulike steder på jorden er representert. Ikoner og julekrybber er  spesialiteter.

Linemor
Linemor

Bedriften Linemor er en nykommer i Gildeskål, og holder til på Sandhornøy.  Linemor, som  er Line Helen Evjen,  tegner, maler og skaper kreasjoner til glede for omgivelsene. Linemor har atelier på Sandhornøya. Hennes underfundige tegninger kan kjøpes på butikken i sommer.

Gildeskål kirkested og Nordlandsmuseet

Kombiner gjerne besøket med en guidet tur i Gildeskål gamle kirke, ved Nordlandmuseet. Daglig omvisning hver hele time kl 11.00- 17.00 gjennom hele sommeren