Blix-tunet - Elias Blix' barndomshjem

På Sandhornøy finner man Elias Blix’ barndomshjem. Gildeskål kommune ble i 2013 eier av tunet der Elias Blix vokste opp.

Blix-tunet omfatter i dag et eldre nordlandshus med tilhørende eldre fjøsbygning, samt Blix-bysten som ble reist i 1936. Tunet er en viktig dokumentasjon av Blix sin bakgrunn og historie og et monument over hans diktning.

Gjennom kommunalt eierskap og lokal dugnad, blir Blix-tunet nå ivaretatt og gjort tilgjenglig for lokalbefolkning og tilreisende.

Vandring på Våg - Blix-stien

Prosjektet Blixstien på Sandhornøya har vært et stedsutviklingsprosjekt, et folkehelsetiltak, samt et tiltak for barn og unge. Stien skal bidra til en bedre og mer interessant opplevelse av Blix sin oppvekst og bakgrunn.  Stien gjør det mulig å gå til fots gjennom vakkert og variert kulturlandskap og oppleve ”… landet … mellom høgfjell og fjord”. Se kart over stien under.

Kart over Blix-stien
Kart over Blix-stien

"Å, eg veit meg et land, langt der oppe mot nord...."

- Barndomsminner fra Nordland

Omvisning med Nordlandsmuseet

Å eg veit meg eit land – Elias Blix fødebygd: Nordlandsmuseet tilbyr opplegg både på kirkestedet og med besøk/omvisning på Blix fødested på Sandhornøy. Må forhåndsbestilles.

Nordlandsmuseet

Les mer

Pilgrimsvandring i Blixland 19 juli, 2018

Bli med på vandring