006605_Trygve Snoetun_BL-GK_Gildeskaal randonee ski topptur

Opplevelser, severdigheter og aktiviteter

I Gildeskål kan du nyte ferien akkurat slik du vil. Aktivt med toppturer, havfiske og fartsfylt action, eller late dager i en blomstereng, i fjæra eller duvende i en båt på havet. Láhko nasjonalpark ligger mellom Gildeskål og Meløy kommune.

Gildeskål har historie og bosetninger som går flere tusen år tilbake i tid. På Inndyr finner vi Gildeskål gamle kirke fra ca 1200. Møt opp til guidet tur i kirka og lev deg inn i de spennede historiene om Benkestock-familien, den forhatte læreren Lindbom eller Elias Blix. På sommeren er det også utsalg med lokale varer( og mulighet for kafe?).

Kalender over aktiviteter og arrangement i kommunen

Se hva som skjer, når og hvor!

Kalender over aktiviteter

Finn ut mer
På tur, med utsikt til Langsanden På tur, med utsikt til Langsanden

Turmulighetene er mange, både i høyden og lengs havet. I Gildeskål er det et eget turlag og mange merkede ruter.

Padleeldorado Padleeldorado

Med en lang kystlinje og utallige øyer er kommunen et eldorado for padleentusiaster. Vannet er glassklart og man kan observere livet på sandbunnen. Her er det lett å finne forhold som passer for både proffer og nybegynnere.

Fiske Fiske

Havet bugner av fisk, her kan du få torsk, sei, hyse, krabbe og hummer. uer, makrell, steinbit og breiflabb og mange andre mindre kjente slag. I tillegg er det mange vann med røye og ørret.

Plukke bær Plukke bær

Her kan du plukke multer nesten i fjæra, og det bugner av blåbær, tyttebær, teiebær og villbringebær. Helt gratis.

Klatring Klatring

Kommunen har mange fjell. Ikke alle egner seg for klatring, men på Fugløya arrangeres det klatrefestival hvert år.

Vi er begunstiget med både nordlys og midnattsol. Begge deler gir mektige opplevelser. I kommunen har vi også nordlysjegere og perfekte forhold for fotosafari.

Nordlys og midnattsol Nordlys og midnattsol
Grotteturer Grotteturer

Kommunen har spennende grotter som kan utforskes. Greftkjelen og Greftsprekka i Gildeskål er kanskje de mest komplekse og spennende grottene vi har, i følge ekspertene i Nordland turselskap.